MCBU İşletme Fakültesi Öğretim Üyelerine UPHOLD Projesi ile İlgili Bilgilendirme Yapıldı

AB Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında hibe almaya hak kazanan 2020-1-TR01-KA204-092949 numaralı UPHOLD (UPSKILLING THE WOMEN IN NEET: FROM HOUSEHOLD ECONOMİES TO LEADİNG ENTERPRISES ) projesi  ile ilgili olarak 13 Aralık 2023 tarihinde MCBU İşletme Fakültesi’nde MCBU tarafından proje yaygınlaştırma faaliyeti gerçekleştirildi. Toplantıda proje amacı, süresi, ortakları ve faaliyetleri ile ilgili bilgileri paylaşıldı. Proje Koordinatörü İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice YURTSEVER, sunumunda son yirmi yılda tüm Avrupa’da yaşanan ekonomik krizler NEET(istihdam, eğitim ve öğretimde olmayan) kavramını ortaya çıkardığını, bu proje ile NEET’te 25 yaş üstü kadınlar hedef alınarak dijital, finansal ve girişimcilik alanındaki yeterliliklerini arttırmanın hedeflendiğini belirtti. Üniversitemizin ortak olduğu 2 yıl süren bu proje ile kadınların iş hayatına girmelerini ve istihdam edilebilirliklerini kolaylaştırmak ve artırmak üzere bir eğitim programı oluşturulduğu, modern ve temel eğitim metotları ile, dijital, finansal ve girişimcilik alanındaki yeterliliklerini arttırmaya yönelik bir eğitim platformu kurulduğu konularında bilgi verdi.