İstanbul Pendik’te “İş Dünyasında Kadın” Semineri Düzenlendi

Üniversitemizin ortak, Pendik Belediyesi’nin koordinatör olduğu UP-HOLD (Kadınların İş Becerilerinin Geliştirilmesi ile İş Piyasasına Katılımlarının Arttırılması) projesinin kapanış etkinliği kapsamında Gedik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “İş Dünyasında Kadın” semineri gerçekleştirildi.

Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ece Erbuğ’un moderatörlüğünde yapılan seminere konuşmacı olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Yurtsever katıldı. “İş Dünyasında Kadın” konulu seminerde; ülkemizde kadın istihdamına yönelik istatistiki veriler, kadın istihdamının önemi, kadın girişimciliği ve kadınları destekleyen kurum-kuruluşlara ilişkin temel bilgileri içeren bir sunum yapıldı. Ayrıca kadının iş hayatında karşılaştığı zorluklar ayrıntılı olarak ele alındı ve bu zorlukların aşılabilmesi için birtakım öneriler de getirildi. Gedik Üniversitesi Pendik Kampüsü’nde yapılan seminere üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri, proje ortaklarının temsilcileri, proje kapsamında daha önce eğitim verilen kadınlar ve Pendik Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi yoğun bir ilgi gösterdi.