MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ UP-HOLD PROJESİNİN ÜÇÜNCÜ PİLOT EĞİTİMİ OLAN GİRİŞİMCİLİK VE E-SATIŞ EĞİTİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Upsilling The Women in NEET: From Household Economies To Leading Enterprises (UP – HOLD) – Kadınların İş Becerilerinin Geliştirilmesi İle İş Piyasasına Katılımlarının Arttırılması” isimli AB Projesi kapsamında istihdamda ve eğitimde olmayan kadınlara yönelik Girişimcilik ve e-Satış eğitimi Manisa’da Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi.

UP-HOLD projesinin ortağı olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi, proje kapsamında ilk olarak 30 Eylül – 2 Ekim 2021’de “Ev Ekonomisi Yönetimi ve Finansal Okuryazarlık” eğitimini, 10-11 Mart 2022 tarihlerinde “Dijital Yeterlilik” eğitimini ve 6-7 Ekim 2022’ de projenin üçüncü ve son pilot eğitimi olan “Girişimcilik ve e-Satış” eğitimini gerçekleştirdi.

Girişimcilik ve e-satış eğitiminin ilk gününde katılımcılara girişimci ve girişimcilik kavramı, girişimcilik türleri, girişimcilik süreci, iş planı, kadın girişimcilere yönelik verilen teşvikler gibi konularda ikinci gün ise girişimciliğin temel fonksiyonları, girişimcilerin yaşadığı sorunlar, kadın girişimciliği, e-ticaret tanımı, e-ticaret türleri, e-ticarette ödeme yöntemleri, e-ticaret süreci ile ilgili bilgiler verildi. Web 2.0 araçlarından da yararlanılarak gerçekleştirilen eğitimin her iki gününde de katılımcıların motive olmalarını desteklemek üzere Manisa’da faaliyet gösteren başarılı iş kadınları girişimcilik sürecindeki tecrübelerini paylaştı.

Söz konusu eğitimler Prof.Dr. Hatice Yurtsever, Dr. Öğretim Üyesi Lale Yakupoğlu, Doç. Dr. İsmail Metin ve İŞKUR İş Klubü Lideri Nurcan Sayı tarafından verildi. Ayrıca eğitimde İş Dünyasından Metis Kalıp Firmasından Emel Uslu, Mikor Firmasından Mine Erbaykent, HM TURKIYE Firmasından Huriye Yılmaz Uslu, Lenis Global Firmasından Hatice Koçalp Yılmaz ve Etsy uygulaması ile girişimci olan Dr. Alla Melnyk Metin başarı hikayelerini paylaşarak katılımcılara rol model oldular.

Pendik Belediyesi’nin koordine ettiği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte Topcoach (Slovakya), Solidaridad Sin Fronteras (İspanya) ve Autokreacja (Polonya) isimli kurumların ortak olduğu UPHOLD projesi 2022 yıl sonunda tamamlanacak.