“Kadınların İş Becerilerinin Geliştirilmesi ile İş Piyasasına Katılımlarının Arttırılması” (UP HOLD) Projesi Kapanış Toplantısı Düzenlendi.

Pendik Belediyesi’nin koordinatörlüğünde 2020 yılında Türkiye Ulusal Ajansına sunulan ve Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında hibe almaya hak kazanan 2020-1-TR01-KA204-092949 numaralı UP-HOLD (Kadınların İş Becerilerinin Geliştirilmesi ile İş Piyasasına Katılımlarının Arttırılması) projesinin kapanış toplantısı ve çoğaltıcı etkinliği 15-16 Aralık 2022 tarihinde İstanbul Pendik’te gerçekleştirildi.

Pendik Belediyesi’nin koordinatör olduğu projede Üniversitemiz, Topcoach (Slovakya), Fundacja Autokreacja (Polonya) ve Solidaridad Sin Fronteras (İspanya) ortak olarak yer alıyor.

25 yaş ve üstü NEET konumundaki (istihdamda ve eğitimde olmayan) kadınların ekonomi, dijital yeterlilik, girişimcilik ve e-ticaret alanında alacakları eğitimler doğrultusunda iş pazarına katılımlarını sağlamayı amaçlayan proje faaliyetleri 31.12.2020-30.12.2022 tarihlerini kapsayan iki yıllık süreçte gerçekleştirildi.

Öncelikle konuyla ilgili bir veritabanı oluşturulan projede kadın katılımcılara Hane Halkı Ekonomisi, Dijital Yeterlilik ve Girişimcilik & E-Satış Eğitimleri verilmişti. Yapılan toplantıda; projenin yönetimi, fikri çıktıları, yaygınlaştırma faaliyetleri, ulusötesi toplantılar ve çoğaltıcı etkinlikler de dahil tüm faaliyetleri değerlendirilerek ortak ülkelerin proje ekibine katılım belgeleri takdim edildi. Toplantıya Üniversitemizi temsilen proje yürütücüsü Prof.Dr. Hatice Yurtsever ile araştırmacılar Doç.Dr. Pınar Pehlivan ve Dr. Öğretim Üyesi Lale Yakupoğlu katıldı.